Nieuws

  • Misbruik vlees niet om populistisch te scoren

    Een interne idee bij KLM om vlees en vis te weren van het menu in de economy class, is niet goed gevallen bij Branchevoorzitters van COV, POV en Nepluvi. Lees meer »
     

    10 september 2021 •  COV-nieuws

  • Samen op weg naar verspillingsvrij

    Wereldwijd gaat meer dan 30% van het voedsel verloren. Dit is de gehele keten, van de boerderij tot en met het bord. Dit is uiteraard zonde van alle energie, tijd, geld en moeite die het produceren van dit waardevolle voedsel kost. Door minder te verspillenLees meer »
     

    08 september 2021 •  Algemeen

  • Weer meerwaarde uit diermeel

    Het Europees Parlement keurde recent een wetswijziging goed om veilige dierlijke bijproducten (zoals diermeel) te verwerken tot voer voor varkens en pluimvee. Diervoeder in Nederland bestaat al voor 43% uit restproducten. Door gebruik van diermeel in voer (opLees meer »
     

    15 juli 2021 •  Algemeen

  • Vleessector trots op ondertekening Code of Conduct

    De Europese vee- en vleessector is er trots op de ‘European Code of Conduct on responsible food business and marketing practices’ te hebben ondertekend die 5 juli van start is gegaan.Lees meer »
     

    06 juli 2021 •  Algemeen

  • Brancheorganisaties verwijzen idee vleesbelasting naar prullenbak.

    Een belasting op vleesproducten zoals door een aantal politieke partijen wordt voorgesteld, is niet effectief, niet uitvoerbaar en soms zelfs contraproductief. Dat hebben COV (Centrale Organisatie voor de Vleessector), LTO Nederland (land- en tuinbouw), POVLees meer »
     

    26 mei 2021 •  Persberichten

  • Nederlandse diervoedersector loopt voorop in gebruik duurzame soja

    Vandaag is het Wereld Natuur Fonds (WNF) in het nieuws verschenen met de boodschap dat Nederland de grootste aanjager is van ontbossing. Onterecht wordt de Nederlandse diervoederindustrie aangewezen als veroorzaker van ontbossing. In werkelijkheid hebbenLees meer »
     

    15 april 2021 •  Algemeen

  • Meer vlees verkocht via supermarkt en slager in 2020

    Uit de resultaten van de GfK blijkt dat er in 2020 ruim 6% meer vlees is verkocht via supermarkten en slagerijen.Lees meer »
     

    08 maart 2021 •  COV-nieuws

  • Resultaten consumentenonderzoek The Pig Story

    The Pig Story heeft een consumentenonderzoek laten uitvoeren met als vraag “Eet u vlees?” en “Van welke politiek partij bent u een aanhanger?”. Uit de resultaten blijkt dat het eten van vlees populair is van rechts naar links.Lees meer »
     

    08 maart 2021 • 

  • Vleestaks is geen oplossing, eerlijke prijzen helpen wél bij verduurzaming

    Ingrijpen van de overheid is niet nodig om de vleessector tot meer duurzaamheid te bewegen. En een belasting op vlees werkt alleen maar verstorend, stelt Jos Goebbels, voorzitter van de Centrale Organisatie voor de Vleessector.Lees meer »
     

    25 januari 2021 •  COV-nieuws

  • Arbeidsmigranten zijn allesbehalve kansloos

    In het AD van 8 januari betoogt FNV-man John Klijn dat arbeidsmigranten maar op de loonlijst van de vleesindustrie moeten worden gezet. Hij noemt de industrie ‘ziek’ en de migranten ‘kansloos’; zij worden, zo meent Klijn, ‘slecht betaald’.Lees meer »
     

    15 januari 2021 •  Algemeen

  • Nieuwe voorzitter COV en VNV

    Op 12 januari 2021 is Laurens Hoedemaker aangesteld als nieuwe voorzitter van de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) en de Vereniging voor de Nederlandse Vleeswarenindustrie (VNV). Hij volgt Jos Goebbels op.Lees meer »
     

    13 januari 2021 •  Persberichten

  • Jort Heijmans treedt formeel in dienst bij Stichting Vlees.nl

    Na een uitgebreide verkenningsperiode treedt Jort Heijmans vanaf 1 januari 2021 formeel in dienst bij Stichting Vlees.nlLees meer »
     

    16 december 2020 •  Algemeen

  • Vleesverwerkende industrie: laat prijsvorming over aan de markt

    Donderdag 3 december heeft het Meat Café online plaatsgevonden met als thema laat prijsvorming over aan de markt.Lees meer »
     

    04 december 2020 •  Persberichten

  • Workshops beheersing Listeria

    De AKSV, COV en VNV hebben gezamenlijk 3 workshops – met dezelfde inhoud– georganiseerd voor QA-managers met als doelstelling: het bevorderen van theoretische en praktische kennis m.b.t. Listeria Monocytogenes.Lees meer »
     

    14 oktober 2020 •  Algemeen

  • COV in gesprek met Emile Roemer over arbeidsmigranten

    Gisteren ontving een delegatie van de COV Emile Roemer en het Aanjaagteam Bescherming ArbeidsmigrantenLees meer »
     

    19 juni 2020 •  COV-nieuws

  • Jort Heijmans nieuwe communicatiemanager Vlees.nl

    In de afgelopen periode hebben we binnen ons netwerk gezocht naar een geschikte opvolger voor Dé van de Riet. We zijn verheugd dat we deze inmiddels in de persoon van Jort Heijmans (42) hebben gevonden.Lees meer »
     

    14 mei 2020 •  COV-nieuws

  • Correctie berichtgeving in de media

    In het AD van 13 mei wordt de indruk gewekt dat de COV van mening is dat alle 12.000 medewerkers in de vleessector moeten worden getest op corona. Dat is niet het standpunt van de COV en ook niet zo verwoord.Lees meer »
     

    13 mei 2020 •  COV-nieuws

  • COV: Oproep FNV kwetsend, ongefundeerd en ongepast

    Zo kwalificeert Algemeen Secretaris van de COV Richard van der Kruijk de oproep van de FNV om hard in te grijpen in de vleessector. Het is een klap in het gezicht van de duizenden werknemers die zich dagelijks als een van de vitale beroepsgroepen inzetten voorLees meer »
     

    08 mei 2020 •  COV-nieuws

  • Alleen samen kunnen we de crisis aan

    Een groot compliment voor de harde werkers die zorgen voor ons dagelijks eten.Lees meer »
     

    26 maart 2020 •  COV-nieuws

  • Vleessector volop bezig om consument te blijven bedienen

    Nederlandse vlees- en vleeswarenbedrijven zijn volop in de weer om ondanks de corona-maatregelen consumenten in binnen- en buitenland te blijven bedienen. De afgelopen dagen zijn hiervoor de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen.Lees meer »
     

    16 maart 2020 •  COV-nieuws

  • VSV trip naar Wales groot succes

    Een week geleden was de langverwachte VSV trip naar Wales. Dit was een groot succes.Het was een strak programma met een uitgebreid bezoek aan vier schapenslachterijen bezoeken in twee waarvan er 3 slachterijen meer dan één miljoen schapen per jaar slachten enLees meer »
     

    04 oktober 2019 •  Algemeen-besloten

  • Insleep van Afrikaanse varkenspest via parkeerplaatsen voorkomen

    Bij risico parkeerplaatsen heeft Rijkswaterstaat extra maatregelen genomen om te zorgen dat mensen goed geïnformeerd zijn over Afrikaanse varkenspest en om de kans te minimaliseren dat wilde zwijnen in contact komen met meegebrachte varkensproducten. Om teLees meer »
     

    30 september 2019 •  Algemeen

  • COV #trotsopdeboer

    Dinsdag (1 oktober) houdt een (grote) groep boeren een demonstratie op het Malieveld in Den Haag en bij enkele provinciehuizen. In Den Haag staat onder meer het aanbieden van een manifest aan minister Schouten van Landbouw op het programma. Lees meer »
     

    30 september 2019 •  Algemeen

  • Website ‘meat-the-facts’ gelanceerd

    Met Vlees.nl hebben we in Nederland al de nodige jaren een goed platform met veel, uitgebreide informatie over vlees en de productie daarvan. Om een betere en eerlijker dialoog te kunnen voeren, hebben nu ook de Europese koepels rond vee & vlees, waaronder deLees meer »
     

    26 september 2019 •  Algemeen

  • Volop aandacht voor traditionele Binnenhof Barbecue

    De traditionele Binnenhof Barbecue heeft ook dit jaar weer veel aandacht gekregen. Met een goede opkomst, onder prima weersomstandigheden en met veel media-interesse is het politieke seizoen daarmee afgerond, zoals dat al tientallen jaren op de laatstLees meer »
     

    03 juli 2019 •  Persberichten

« 1 2 3 4 » 3/4 (98)