Werken in de vleessector? Hoe is dat? Die vraag wordt beantwoord in een video, die de bedrijfstak heeft laten maken voor mogelijke nieuwe medewerkers.
De Nederlandse vleesbranche produceert dagelijks 10 miljoen kilo vlees en vleeswaren. Ondernemingen maken voeding van hoge kwaliteit en zijn daar trots op. Dat gebeurt in moderne bedrijven met hygiënische en veilige arbeidsomstandigheden.
Medewerkers kunnen rekenen op een prima salaris, goede arbeidsvoorwaarden, veel collegialiteit en goede opleidingsmogelijkheden. De bedrijven zijn vaak innovatief en werken aan tal van technologische vernieuwingen om bedrijfsprocessen verder te verbeteren.
In ruim 400 Nederlandse bedrijven zorgen zo’n 10.000 mensen, dat de vlees en vlees(waren) bij afnemers en consumenten in binnen- en buitenland terechtkomen.
De video ‘Werken in de NL Vleessector‘ is een initiatief van het Fonds Collectieve Belangen, waarin werkgevers (COV) en werknemers (FNV, CNV en De Unie) vertegenwoordigd zijn.