COV #trotsopdeboer

Algemeen • 30 september 2019 Nieuwsbericht

Dinsdag (1 oktober) houdt een (grote) groep boeren een demonstratie op het Malieveld in Den Haag en bij enkele provinciehuizen. In Den Haag staat onder meer het aanbieden van een manifest aan minister Schouten van Landbouw op het programma.
Tegelijkertijd is er een ludieke actie om speelgoedtrekkers te doneren www.doneerjetrekkertje.nl

De COV begrijpt de frustratie onder de boeren over de almaar toenemende regeldruk rond bijvoorbeeld het milieu en over de vele negatieve en ongenuanceerde uitingen vanuit allerlei ‘kritische’ hoeken, die maar al te vaak ruim baan krijgen in de algemene media.
De COV doet niet mee aan deze (spontane) protestactie, maar heeft - met tientallen andere branches en bedrijven - wel van harte meegedaan aan een gezamenlijke, algemene steunbetuiging aan ‘de boer’ in de vorm van een paginagrote advertentie onder het motto #trotsopdeboer

Remkes
Het brede boerenprotest is ingezet voorafgaand aan de uitkomst van de commissie Remkes over het nitraatbeleid en vloeit voort uit een algemeen en zeer te begrijpen gevoel van frustratie over het boer kunnen zijn in Nederland. ‘De maatschappelijke ‘overdruk’ raakt niet alleen de primaire sector, maar heeft ook grote impact op de slachtsector, op de vleesverwerkers en vele anderen in en rond de productieketens van vee en vlees’, aldus COV-voorzitter Jos Goebbels.

Het advies van Remkes ligt er inmiddels. In navolging van LTO Nederland stelt de COV, dat het in elk geval goed is, dat een generieke krimp van de veestapel niet aan de orde is, maar dat het stikstofslot nog niet van tafel is. De minister heeft het advies van Remkes in ontvangst genomen en aangegeven binnen een week te reageren, wat nu afgewacht wordt.

 
« Terug naar overzicht