COV in gesprek met Emile Roemer over arbeidsmigranten

COV-nieuws • 19 juni 2020 Nieuwsbericht

Gisteren ontving een delegatie van de COV in Kesteren Emile Roemer en het Aanjaagteam Bescherming Arbeidsmigranten voor een gesprek over arbeidsmigranten in de vleessector. Na afloop vond een bedrijfsbezoek plaats bij Westfort Vleesproducten in IJsselstein. Bij het rondetafelgesprek waren ook vakbond FNV, de burgemeester van Rheden/VELP, de Provincie Gelderland en de attaché voor sociale zaken van de Ambassade van Roemenië aanwezig / vertegenwoordigd.

Na een presentatie over de maatregelen in de vleessector en onze reactie (lees hier) op de eerste aanbevelingen van het Aanjaagteam, zijn we met hun en de andere genodigde in gesprek gegaan over:

  • het belang van arbeidsmigranten voor de vleessector,
  • de behoeftes en wensen van de arbeidsmigrant,
  • de verantwoordelijkheid voor wonen, vervoer, werk en zorg, en
  • de mogelijkheden en dilemma’s om hier als vleessector verbeteringen in aan te brengen.

Voorzitter Jos Goebbels concludeerde na afloop dat het een constructieve middag was. De COV heeft haar visie op de toekomst van arbeidsmigranten in de vleessector gegeven en de agenda op dit onderwerp voor de komende periode kunnen toelichten. Daarbij werd specifiek aandacht gevraagd voor samenwerking met gemeentes / provincies in de directe omgeving voor het aanbieden van geschikte en betaalbare huisvesting en op het belang van een eerlijk speelveld. Ook Emile Roemer was blij met het gesprek en gaf aan prijs te stellen op input vanuit de vleessector in het verdere proces.

 

 
« Terug naar overzicht